Σήμερα θα σας δείξω το υπέροχο και αφράτο κέικ φράουλας που Έκανα,ένα κέικ που θυμίζει άνοιξη...
Έχουμε φτάσει στα τέλη Μαρτίου,ο καιρός δεν μας κάνει την χάρη να καλυτερέψει λίγο,αλλά δεν πειράζει γιατί υπάρχουν χίλιοι τρόπου για να νιώσουμε την άνοιξη κοντά μας...Ένας τρόπος είναι αυτό το φανταστικό κέικ.
Πάμε να δούμε την συνταγή λοιπόν....
ΥΛΙΚΆ :
6 κ.σ ανάλατο βούτυρο (και λίγο παραπάνω για να βουτυρώσεις τη φόρμα του κέικ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ μπέικιν
½ κ.γ αλάτι
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
Σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη(εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Έχουμε φτάσει στα τέλη Μαρτίου,ο καιρός δεν μας κάνει την χάρη να καλυτερέψει λίγο,αλλά δεν πειράζει γιατί υπάρχουν χίλιοι τρόπου για να νιώσουμε την άνοιξη κοντά μας...Ένας τρόπος είναι αυτό το φανταστικό κέικ.
Πάμε να δούμε την συνταγή λοιπόν....
ΥΛΙΚΆ :
6 κ.σ ανάλατο βούτυρο (και λίγο παραπάνω για να βουτυρώσεις τη φόρμα του κέικ)
1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κ.γ μπέικιν
½ κ.γ αλάτι
1 φλιτζάνι και 2 κ.σ ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
½ φλιτζάνι γάλα
1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
1 κιλό φράουλες κομμένες στη μέση
Σάλτσα ή μαρμελάδα φράουλα για την επικάλυψη(εγώ έβαλα σπιτική μαρμελάδα)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Προθερμάνετε το φούρνο στους 300 βαθμούς. Βουτυρώνεις τη φόρμα του κέικ και την αφήνεις στην άκρη. Σε ένα μπολ μετρίου μεγέθους κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
Στη συνέχεια βάλε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ του ηλεκτρικού μίξερ και ανακάτεψε σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα για περίπου 3 λεπτά. Μείωσε την ταχύτητα σε μέτρια προς χαμηλή και πρόσθεσε στο μπολ το αυγό, το γάλα και τη βανίλια και συνέχισε το ανακάτεμα.
Ρίξε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μία ομοιόμορφη μάζα. Μόλις είναι έτοιμο ρίξε το στη βουτυρωμένη φόρμα του κέικ και βάλε από πάνω τις κομμένες φράουλες όσο το δυνατόν πιο κοντά τη μία με την άλλη. Ρίξε από πάνω τις δύο κουταλιές ζάχαρης που άφησες στην αρχή και βάλε το κέικ για στο φούρνο.
Ψήσε το κέικ αρχικά για 10 λεπτά. Στη συνέχεια χαμήλωσε τη φωτιά στους 160 βαθμούς και άφησε το να ψηθεί γύρω στη μία ώρα μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμο(θα το καταλάβεις με ένα μαχαίρι)το αφήνεις ελάχιστα λίγο να κρυώσει,ρίχνεις από πάνω λίγη σάλτσα η μαρμελάδα φράουλας και αν θέλετε βάφεται λίγα ακόμη κομμάτια φράουλας από πανω,για το ντεκόρ.
ΚΑΛΗ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου